• Lorem ipsum

Waves: handgemaakte teenslippers van 100% fair natuurlijk rubber

Is de zomer compleet zonder een paar slippers? Waves 100% natuurlijke fair rubber flipflops zijn gemaakt van 100% fair natuurrubber en met de planeet in gedachten. Sterker nog, er zit geen stukje plastic in! Veel aanbieders van flipflops maken ze van synthetisch rubber en vaak zijn de bandjes van plastic.

Waves biedt daarom een ethisch flip-flop-alternatief voor iedereen. Dat betekent zorgen voor onze planeet en heerlijk genieten van je Waves sandalen. Wat is er mooier dan dat!

Wij produceren volledig natuurlijke, veganistische slippers. Het natuurlijke rubber dat in al onze flip flops zit, wordt milieuvriendelijk geproduceerd, is duurzaam, herbruikbaar en biologisch afbreekbaar.

Natuurlijk rubber komt van het sap van de rubberboom (Hevea brasiliensis). Op de plantages staan alleen FSC®-gecertificeerde rubberbomen. Waves is lid van de Fair Rubber Association (fairrubber.org) en heeft een certificaat van deze organisatie. Hiermee dragen wij bij aan een verbetering van de werk- en leefomstandigheden van de werknemers op de plantage. Er wordt een premium prijs betaald aan de plantages voor de geleverde rubber zodat werknemers scholing kunnen krijgen en onder veilige omstandigheden kunnen werken.

  • Stijlvol design
  • De perfecte pasvorm - Deze slippers van natuurlijk rubber passen zich aan je voeten aan en bieden ondersteuning precies waar je die nodig hebt
  • Duurzaamheid - Waterbestendig, antislip en duurzaam. Het natuurlijke rubbermateriaal heeft een sponsachtige elasticiteit die zich naar je voeten vormt en jarenlang mee gaat
  • Milieuvriendelijk - Elk paar badslippers is gemaakt van niet-gevaarlijk, milieuvriendelijk en recyclebaar natuurlijk rubber afkomstig uit Sri Lanka. Waves slippers worden in Sri Lanka vervaardigd volgens een strikt maatschappelijk verantwoord productieproces
  • Recyclebaar

Recycling

Er wordt geen gebruikgemaakt van chemicaliën, plastic, pvc, eva schuim of andere toxische stoffen. De donkere flip flops worden gemaakt van gerecycled natuurrubber en de lichtere kleuren van vers natuurrubber. Alle Waves slippers kunnen gerecycled worden doordat ze van natuurrubber zijn gemaakt.

Superzacht tussen de tenen

Importeur is Yolande Strikker. Yolande: “Ik heb enkele paren Waves flip flops gekocht toen ik op vakantie was in Sri Lanka. Ik viel voor het verhaal van 100% natuurlijk fair rubber maar bovendien zijn ze ongelooflijk zacht tussen de tenen. De meeste flip flops doen juist pijn tussen de tenen, maar deze geheel niet. En ze zijn ontzettend comfortabel. Ik dacht ik ga deze importeren. Wat ik ook mooi vind is het feit dat Waves een standpunt inneemt tegen vervuiling van de natuur en de oceanen door alleen met natuurproducten te werken. En dat alles recyclebaar is.”